Nieuwsbrief Huisartsenpraktijk Goudse Rak Januari/Februari/Maart 2023 – Huisartsenpraktijk Goudse Rak – Gouderak
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Goudse Rak
Kranepoort 4 2831 AK
Gouderak

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Huisartsenpraktijk Goudse Rak Januari/Februari/Maart 2023

2023:
Het jaar 2023 is weer van start gegaan. Het begin van het nieuwe jaar merkten we dat er echt naast de corona ook sprake was van een griep-epidemie. We zitten er nu nog midden in.
In 2023 ziet de huisartsen bezetting voor spreekuur als volgt uit:
Dokter Oostendorp: maandag, dinsdag- en woensdagochtend, donderdag.
Dokter Roozemond: maandag, donderdagochtend, vrijdag.
Woensdagochtend begeleid dokter Roozemond de praktijkondersteuner en is wel aanwezig op de praktijk.
Dokter van Vliet: dinsdag, woensdag en vrijdag.
De praktijkondersteuner somatiek en ouderenzorg in opleiding: Marianne Karssen,  heeft op maandag en woensdag haar spreekuur. Bespreekt dit na met de artsen. 

De assistentenbezetting gaat er per 13 februari 2023 als volgt uitzien:
Gerdineke maandag en donderdag
Julia dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag
Anita maandag, woensdag en vrijdag
Marianne dinsdag

Verandering van samenstelling team:
Marina Glas onze assistente stopt per maart met haar werkzaamheden bij ons. We zijn dankbaar en blij met de inzet van Marina van het afgelopen 1,5 jaar. We wensen haar heel veel werkplezier en veel geluk toe bij haar nieuwe baan.
Per 13 februari ziet u Marianne naast haar POH werk dan ook achter de bali zitten als assistente. We zijn blij dat we hierdoor continuïteit aan jullie patiënten kunnen bieden als praktijk. 

Video-opname:
Marianne Karssen is nog in opleiding tot praktijkverpleegkundige. Voor haar is het belangrijk dat wij haar zo goed mogelijk begeleiden.. Voor haar opleiding is het daarom ook belangrijk om van consulten opnames te maken, waar ze haar leerpunten uit kan halen. De opnames zullen uitsluitend intern gebruikt worden voor de opleiding van Marianne. Wat houdt dit in: de opnames zullen samen met dokter Roozemond bekeken worden. Daarna zullen de opnames gelijk verwijderd worden. Mariannen zal wanneer ze opneemt u toestemming vragen,  indien u bezwaar heeft tegen een opname, geeft dit dan alstublieft aan. 

Enquete 2022:
Vorig jaar hebben wij een patiënten-tevredenheidsonderzoek gedaan bij jullie als patiënten. Wij willen u nog bedanken voor alle enquetes die we hebben ontvangen. We zijn heel trots hoe u ons beoordeelde. We kregen van u als gemiddelde cijfer een 8,5 als praktijk. Dat is toch wel echt een dikke voldoende.
We zijn ook heel erg blij geweest met de feedback en tips die u heeft opgeschreven waar we ons nog op konden verbeteren.

Verbeteringen o.a.:

  • muziekkeuze in de wachtkamer
  • gehorigheid t.a.v. spreekkamer en wachtkamer
  • bekendheid t.a.v. online mogelijkheden, het bestaan van de uwzorgonline app.

Wist u dat?

  • Als u plasklachten heeft het handig is om de urine voor 10:00 te brengen, dat we het liefst de eerste ochtend-urine hebben, om dat dan het onderzoek betrouwbaarder is. (bewaar hem evt in de koelkast, want langer dan 2 uur oud wordt het onderzoek onbetrouwbaar). Bij voorkeur in een officiële urinecontainer, op te halen bij de dokters-assistente.
  • Dat u uw afspraken online kunt maken voor alle artsen? Als het druk aan de telefoon is, als u geen urgente klacht  en geen “corona”-gerelateerde klachten heeft u deze dan zelf online kunt maken.
  • Diabetespatienten 1x per 3 maanden op controle moeten komen? Als dit niet gebeurd het verstandig is om met de praktijk contact op te nemen.
  • Patienten met hoge bloeddruk-, schildklier-, cholesterol-, suiker-medicatie,  tenminste 1 x per jaar bloed moeten prikken? Neem contact op als dit al langer geleden is geweest
  • Als u bloed geprikt heeft, zelf een afspraak moet maken met de dokter, om deze te bespreken telefonisch dan wel op de praktijk?
Publicatiedatum: 31-01-2023