Corona-informatie – Huisartsenpraktijk Goudse Rak – Gouderak
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Goudse Rak
Kranepoort 4 2831 AK
Gouderak

Corona-informatie

Corona-vaccinatie:

Inmiddels krijgt u vanuit verschillende kanten een uitnodiging voor de corona-vaccinatie. Het advies is als u vanuit het ziekenhuis en ggd wordt uitgenodigd en u wilt heel graag het corona vaccin om op deze uitnodiging in te gaan.
De mensen die geboren zijn in of vóór 1955 of in 1961 een afspraak maken bij de GGD, dit zou u online kunnen doen, klik hier.

Als huisartsenpraktijk moesten wij uit opdracht van de overheid, de mensen vaccineren die geboren waren tussen 1956 t/m 1960, en nog een specifieke doelgroep, welke later werd bijgesteld.
Inmiddels hebben wij de groep van 61 t/m 64 jarige al gevaccineerd. Helaas hadden wij net te kort voor de hele groep mensen uit het geboortejaar 1960.
Als het goed is mogen wij volgende week weer opnieuw bestellen. Zodra wij meer weten, over wanneer wij gaan vaccineren, zullen wij u hierover informeren.
Daarnaast heeft het kabinet op 20 april  besloten dat mensen met een medische indicatie(“griepprik”-populatie) tussen 18 en 60 jaar (geboren in 1961 t/m 2003)met voorrang worden gevaccineerd bij de GGD.
Deze week zijn wij aan de slag geweest met de selectie van deze groep, door te geven aan de GGD. De uitnodigingen zullen door een verzendbedrijf gefaseerd worden verstuurd in de periode van 3 tot en met 18 mei. U kunt pas een afspraak maken als u de uitnodiging ontvangen hebt.
(noot: Ook als u in het verleden hebt aangegeven geen griepprik te willen en/of daar ook geen oproep meer voor te willen ontvangen wordt u uitgenodigd.)
Voor meer informatie hoe het geregeld is op de praktijk verwijzen wij u naar het kopje Nieuws aan uw linkerzijde.
Heeft u vragen tav COVID-vaccinatie, www.coronavaccinatie.nl  , u kunt ook bellen naar 0800-1351.

Vragen tav corona:

Heeft u vragen omtrent corona, dan kunt u goede en actuele informatie vinden op deze site van de rijksoverheid, klik hier!
Wilt u een afspraak maken voor een coronatest,  ga dan naar www.coronatest.nl  Dit is de test via de GGD, deze is het meest betrouwbaar!

In verband met de coronapandemie is de werkwijze van Huisartsenpraktijk Goudse Rak aangepast

Voor het laatste nieuws Klik hier! (update 21-12-2020)

We willen u vragen om in de huisartsenpraktijk een mondkapje te dragen.


Alvast bedankt voor uw medewerking,
Namens de assistenten, praktijkondersteuners en de huisartsen.

GRIP 4 maatregelen in verband met CORONA uitbraak

Het Groene Hart Ziekenhuis en de Huisartsenpost Midden-Holland zetten sinds 25/3/2020 de Corona Screener in. De Corona Screener is bedoeld voor inwoners van Midden-Holland met klachten die mogelijk door het coronavirus (COVID-19) worden veroorzaakt. Medisch specialisten van het GHZ en huisartsen hebben een online vragenlijst samengesteld. De ingevulde vragenlijsten komen binnen in een callcenter in het GHZ dat bemenst wordt door co-assistenten. Op basis van de antwoorden wordt bepaald of iemand geen,  milde of ernstige klachten heeft die wijzen op besmetting met het coronavirus. U krijgt een advies over wat er daarna moet gebeuren. Start de Corona sceener via onderstaande button of klik hier.