Allereerste Nieuwsbrief van 2021 en van Huisartsenpraktijk Goudse Rak 2.0 – Huisartsenpraktijk Goudse Rak – Gouderak
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Goudse Rak
Kranepoort 4 2831 AK
Gouderak

Terug naar overzicht

Allereerste Nieuwsbrief van 2021 en van Huisartsenpraktijk Goudse Rak 2.0

Gelukkig nieuwjaar

Allereerst willen we beginnen om u een gezond en gelukkig 2021 toe te wensen namens het hele huisartsen-team van de huisartsenpraktijk Goudse Rak.

Associatie (Maatschap Goudse Rak 2.0):

Toen ik in januari 2016 de huisartsenpraktijk overnam van collega Bouman had ik het idee dit voor de komende 10 jaar te doen en pas  daarna een opvolger te zoeken. De kwetsbare situatie in huidige tijd met corona en het moeizaam vinden van  een eventuele opvolger heeft mij doen besluiten tot een andere strategie. Sinds de zomer is er gezocht naar een nadere invulling van de huisartsenzorg in Gouderak. Vanaf 1 januari 2021 vindt dit gestalte in de vorm van een maatschap, een gezamenlijk dragen van de huisartsenzorg binnen onze gemeenschap, dit om zo minder kwetsbaar te zijn en continuïteit van zorg te waarborgen.

Collega Mw. E. Roozemond-de Zeeuw en ik gaan vanaf die datum verder onder gezamenlijke paraplu : “Huisartsenpraktijk Goudse Rak 2.0”. Zij is sinds de zomer al werkzaam in de praktijk, heeft betrokkenheid getoond, zowel naar u alsook met de ontwikkelingen binnen de praktijk. Zij heeft de wens dit te continueren en t.z.t. het stokje over te nemen. Met het volste vertrouwen wil ik dan ook deze historische stap van huisartsenzorg binnen Gouderak u kenbaar maken.

Wat betekend dit voor u als patiënt, meer vastigheid. Dokter Roozemond heeft zich aan de huisartsen-praktijk Goudse Rak gebonden. Dus samen zullen wij met het assistenten-team zorgen voor een service en kwaliteit gerichte praktijkvoering van de huisartsen-praktijk.

Dokter Oostendorp zal werkzaam zijn op alle werkdagen behalve de vrijdag.
Dokter Roozemond-de Zeeuw zal werkzaam zijn op maandag en vrijdag hele dagen en op woensdag en donderdag de ochtenden.

Als patiënt blijft u vrije artsenkeuze houden, met een voorkeur voor arts naar keuze. Alle patiënten zijn in geschreven op huisartsenpraktijk Goudse Rak 2.0.

Vriendelijke Groet,

E. Oostendorp

Dokter E.B.A. Roozemond-de Zeeuw  stelt  zichzelf voor:

Beste patiënten van huisartenpraktijk Goudse Rak,

Vanaf 1 januari 2021 ben ik mede-praktijkhouder van de mooie dorpspraktijk Goudse Rak. Sommige mensen kennen mij al van het spreekuur.

Ik ben opgegroeid in de Krimpenerwaard. Ik ben in Stolwijk geboren, in Bergambacht opgegroeid, en tussendoor in de regio Utrecht gaan wonen en nu woonachtig in Lekkerkerk.  De vraag die mij al veel gesteld is ben ik familie van de Burgermeester de Zeeuw, nee dat ben ik niet.

Ik studeerde geneeskunde aan de Universiteit te Utrecht van 2001-2008. Na mijn studie heb ik mijn kennis en vaardigheden verder ontwikkeld doordat ik gewerkt heb op de afdeling chirurgie, interne geneeskunde en kindergeneeskunde. Tussen 2011-2015 heb ik mijn specialisatie huisarts-geneeskunde aan de Universiteit Leiden gedaan. Daarna ben ik gaan werken als huisarts o.a. in Maasdam, Lekkerkerk, Stolwijk, Berkenwoude, Waddinxveen Kinderdijk en op de huisartsenpost Midden-Holland. Ik ben er achter-gekomen dat ik een echte dorpsdokter ben en nu dus geland in de Huisartsenpraktijk te Gouderak.

Ik geniet van mijn vak als huisarts, waarbij ik het fijn vind om samen met de patiënt te kijken welke zorg het beste bij de persoon past. Ik ben een nieuwsgierige, open en energieke huisarts en ik hoop dat u als patiënt mij in vertrouwen durft te nemen zodat we samen de zorg kunnen geven die bij u past.

Naast mijn werk ben ik trotse moeder samen met mijn man van een jong gezin van 4 energieke kinderen. Ik probeer daarnaast nog mijn hobby’s uit te voeren zoals het verzorgen van mijn paarden, hardlopen.

Tot op het spreekuur of bij een huisbezoek,

Elsbeth Roozemond-de Zeeuw

Team-samenstelling:

Helaas is Nelly voorlopig afwezig. Nelly is nog volop bezig met de chemotherapie vanwege haar ovariumcarcinoom. Als u haar een kaartje wilt sturen kunt u deze afgeven bij de balie dan zorgen wij dat deze bij haar terecht komt.

We zijn blij dat assistente Marleen ons team wil ondersteunen. U zult Marleen treffen op donderdag en soms op de maandagochtend.

Dokter R. van Vliet is per januari helaas gestopt met werken in onze praktijk. We zullen haar energieke en enorm kundige inzet enorm missen. We wensen haar het beste toe in de toekomst, en hopen dat ze af en toe bij ons komt invallen.

Het artsen-team wordt per januari versterkt door dokter J.W. van Vliet-Vente. Zij zal werkzaam zijn op dinsdagochtend en op vrijdag.

Dokter Brouwer is nog steeds aanwezig in ons team voor de Herbergier en de “oudere” mensen.

Gertjan van Deelen, onze poh-ggz, staat ook dit jaar weer voor u klaar. Mocht u behoefte hebben aan een gesprek of loopt u soms vast dan kunt u een afspraak bij hem maken. Zeker in de corona tijd kan het zijn dat u wellicht toch vastloopt. Maak bij hem een afspraak wellicht kan hij u verdere ondersteuning geven.

Daarnaast staat Marjon Krol onze poh somatiek /ouderen ook nog steeds voor u klaar. Bij haar kunt u terecht t.a.v. uw suikerziekte, hoge bloeddruk of ook als u vastloopt als u wat ouder bent.
Voor de POH zijn geen kosten verbonden, het valt onder uw basis verzekering en onder de huisartsen-zorg.

Bedankje van dokter R. van Vliet:

Beste Patiënten,

Ik heb met veel plezier gewerkt in 2020 en ben Gouderak en alle mensen heel erg gaan waarderen. Ik wil u bedanken voor al het vertrouwen en de mooie momenten  die ik met u heb ervaren op het spreekuur.

Ik wens u veel gezondheid en geluk toe.
Wellicht tot ziens als ik af en toe inval in de praktijk.

Dokter Rianne  van Vliet

Dietiste Sylvia Verdoold:

Vanaf 1 januari komt Sylvia Verdoold diëtiste, werkzaam bij de voedietist bij ons 2 x in de maand op vrijdagochtend spreekuur houden. U zult u verzekering moeten controleren wat er voor u vergoed wordt.

Als u met haar een afspraak wilt moet u bellen met het volgende nummer: 088 343 8478
Ze zal zichzelf hieronder voorstellen:
Voeding is de basis van een gezond leven. Met deze gedachte ben ik ruim 15 jaar geleden begonnen als diëtist.  Met de juiste voedingskeuzes kunnen bepaalde gezondheidsklachten verminderd of voorkomen worden. Dat is mijn missie! Elk mens is anders en heeft andere voedingsbehoeften. Ik luister graag naar iemands verhaal en probeer vanuit mijn positieve benadering tot een voedings-advies te komen, waarmee je goed aan de slag kunt.
Naast dat ik een passie heb voor mijn werk haal ik veel plezier uit het fijne leven met mijn gezin. Met mijn sportieve man en twee energieke jongens en een hond trek ik graag regelmatig de polder in voor een dosis ontspanning.

Vanaf vrijdag 8 januari 2021 start ik in Gouderak waar ik wens mensen te helpen met hun gezondheid en ze daardoor fitter te maken.

Wist u dat?

  • Actuele nieuws t.a.v. praktijk vindbaar is op de nieuwsbrief in de wachtkamer en daarnaast op onze website  staat, www.goudserak.nl (vraag er gerust na bij de assistenten)
  • Dat u online u patiëntendossier in kan zien, u hiervoor wel moet registreren, als het niet lukt, u ons kunt bellen.

Klik hier voor pdf-formaat van de nieuwsbrief.

Publicatiedatum: 01-01-2021