Update Nieuwsbrief Huisartsenpraktijk Goudse Rak mbt “Corona-maatregelen” (21-12-2020) – Huisartsenpraktijk Goudse Rak – Gouderak
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Goudse Rak
Kranepoort 4 2831 AK
Gouderak

Terug naar overzicht

Update Nieuwsbrief Huisartsenpraktijk Goudse Rak mbt “Corona-maatregelen” (21-12-2020)

Nadat er maandag (14-12-2020) een pers-conferentie is geweest  en we zien daarnaast een toename van corona-besmettingen in het dorp, willen wij toch weer opnieuw onze corona-maatregelen ter attentie brengen.

De huisartsenpraktijk is gewoon open voor al uw medische vragen. Alleen kom NIET zomaar binnenlopen, maar bel eerst a.u.b!
We hebben besloten om net zoals in de eerste lock-down, de contacten te minimaliseren in de praktijk.

De assistente/arts zal beoordelen of u op ons “gewone” spreekuur kan komen of een telefonische afspraak krijgt bij de huisarts. Indien u last heeft van “corona-achtige” klachten (koorts, verkouden, griepachtige verschijnselen, diarree, hoofdpijn), zal de huisarts u wellicht uitnodigen op onze “Corona”-spreekuur of een visite in beschermende kleding u bezoeken. We zullen altijd kijken naar een passende oplossing om u klacht zo goed mogelijk te kunnen beoordelen!!

 • Als u op het “Gewone” spreekuur komt dan verzoeken wij u via de nieuwe ingang het pand in te komen. Als u een afspraak heeft om plaats te nemen in de wachtkamer. Graag met mondkapje op, het dragen van een mondkapje is verplicht in de praktijk.
 • Als u op het “Corona”-spreekuur komt dan vragen wij u om gebruik te maken van de oude ingang van het pand. U heeft instructies gekregen van de assistenten, volg deze goed op. Daarnaast willen wij u nadrukkelijk verzoeken als u het pand binnen komt een mondkapje te dragen, indien u deze niet heeft, dan zullen deze om de hoek klaar liggen. Een huisarts zal u onderzoeken in beschermde kleren.
 • Als de huisarts op visite komt en u heeft corona klachten, dan willen wij u vragen wanneer u mondkapjes heeft deze ook op te doen. Heeft u ze niet geef het aan, dan zal de huisarts deze aan u geven, waarna hij/zij later in beschermde kleding naar binnen zal komen.

De spreekuren zullen nog niet als vanouds verlopen.
Daarnaast is het belangrijk om ook in de praktijk de 1,5 maatregel in acht te nemen.
U zult in de praktijk stippen op de gangvloer vinden, als u toch bij de assistente een vraag wilt stellen, zal u afstand moeten nemen middels de stippen. Zijn deze bezet dan verzoeken wij u nog even buiten te wachten.

Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het publieksnummer van het RIVM (0800) 1351.
Belangrijk is dat we samen goed voor elkaar zorgen, heeft u een afspraak staan en heeft u corona-klachten of twijfelt u? Kom dan NIET naar de praktijk en bel ons. Alvast bedankt!

Wist u dat: 

 • Het dragen van een mondkapje verplicht is in de huisartsenpraktijk.
 • De “oude” ingang bewust op slot is, deze alleen open gaat als u op het corona-spreekuur komt.
 • De nieuwe” ingang open is voor mensen die GEEN corona-klachten hebben.
 • Het veilig is om naar de dokter te gaan, mits we ons houden aan bovenstaande
  maatregelen.
 • Voor meer informatie t.a.v. Corona-virus kijk op onze website corona-virus en op www.thuisarts.nl
 • Testen? Bel de GGD: 0800-1202. Klik op de link voor meer informatie: Kan ik me testen?

Klik hier voor pdf-formaat vd nieuwsbrief

Publicatiedatum: 21-12-2020