Nieuwsbrief Oktober/November/December 2022 – Huisartsenpraktijk Goudse Rak – Gouderak
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Goudse Rak
Kranepoort 4 2831 AK
Gouderak

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Oktober/November/December 2022

Griep- en pneumokokkenvaccinatie:
De jaarlijkse griepprik komt eraan, voor sommige van u ook een pneumokokkenvaccinatie (geboren vanaf 1-1-1953 tot en met 31-12-1956).
U kunt de uitnodiging in de week 40-41 in uw brievenbus verwachten.
Wij zullen de volgende dagen de griepvaccinaties/pneumokokkenvaccinaties toedienen:
– dinsdagavond          18/10/2022 van 18:00-19:30
– woensdagavond      19/10/2022 van 18:00-19:30
– donderdagmiddag 20/10/2022 van 12:00-13:30
Mocht het toch niet lukken op een van deze dagen neem dan contact op met de praktijk (assistente@goudserak.nl) om een andere afspraak te maken.

NB. Neem alstublieft u uitnodiging mee!!

Coronavaccinatie:
De coronavaccinatie loopt via de GGD. Wij hebben in opdracht van het RIVM uitnodigingen gemaakt voor de “kwetsbare” mensen. Voor de duidelijkheid u kunt geen coronaprik halen op de praktijk. Wij hebben slechts de oproep verzorgt.

Als u niet in staat bent om naar de GGD te gaan, kunt u contact opnemen me de assistente om het corona vaccin thuis geprikt te krijgen. Hier zijn strenge eisen voor.

Moeilijke tijden, vastlopen met jezelf:
In het nieuws is al langere tijd hoorbaar dat patiënten die geestelijke ondersteuning nodig hebben, soms aan hun lot overgelaten worden. Echter wij hebben in 
huisartsenpraktijk Gert-jan Deelen en Jolanda Padding (POH-GGZ), die mensen hierin kunnen ondersteunen. 
Hoe kunt u een afspraak bij hen krijgen? Om bij de huisarts te praten over uw probleem, of gelijk afspraak te maken via de assistente.

Daarnaast als u vast loopt op gebied van aanvragen of hulp via de gemeente dan kunt u contact opnemen met Welzijn Krimpenerwaard. Telefoonnummer is 085-0662370

Marianne Karssen (POH-S in opleiding):

Zoals reeds eerder aangegeven is Marjon Krol gestopt als praktijkondersteuner bij ons per 1 oktober.
Gelukkig hebben we een nieuwe praktijkondersteuner gevonden Marianne Karssen. Zij moet nog opgeleid worden. Hieronder stelt zij zich voor.

Graag zou ik mij even willen voorstellen. Mijn naam is Marianne Karssen en samen met mijn man woon ik in Krimpen aan de Lek.
In september ben ik de opleiding voor praktijkondersteuner gestart en zal per oktober beginnen in de praktijk op de maandag en woensdag.
Op deze dagen zal ik onder begeleiding van dr. Roozemond spreekuur draaien gericht op de diabetes, hart- en vaatziekten en ouderenzorg.
Voorheen was ik verpleegkundige in de thuiszorg en wellicht hebben jullie mij al eens gezien in de afgelopen jaren bij de griep- of coronavaccinaties.

Ik verheug mij op deze nieuwe uitdaging en op de ontmoetingen.

Wist u dat?
– 
Er 3 mogelijkheden zijn om uw griepprik te halen zijn?
–  Heeft u plasklachten, dan kunt u uw urine inleveren bij de assistente het liefst voor 10 uur?
–  Bent u boven de 65 jaar en komen er hart en vaatziekte voor in de familie, u contact op kunt nemen met de praktijk voor een gezondheidsscreening?
–  Wij rijbewijskeuringen voor eigen patiënten verzorgen, het soms verstandig is om eerst langs de opticien te gaan omdat dit soms een vertraging voorkomt?

 

Publicatiedatum: 06-10-2022