Nieuwsbrief mei/juni – Huisartsenpraktijk Goudse Rak – Gouderak
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Goudse Rak
Kranepoort 4 2831 AK
Gouderak

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief mei/juni

Artsen bezetting bij vakantie:

Het kan zijn als een van de dokters op vakantie zijn dat u een waarnemer treft. We doen ons best om een van de vaste artsen er naast te werken. Daar kan als het moet altijd mee overlegd worden. Op de website kunt u de vakanties terugvinden.  Onder het kopje Praktijkinformatie, dan zichtbaar vakanties/afwezigheid huisartsen. Eventueel kunt u hier klikken
Daarnaast proberen we ook onder het kopje nieuws en dan praktijknieuws het te vermelden. 

Assistente bezetting:

Per 1 mei krijgen we weer versterking in het team assistente, Diana Hijkoop. Diana is een doktersassistente in opleiding. We hopen dat u haar ruimte geeft om zichzelf verder te ontplooien als doktersassistente. Ze zal in het begin handelingen verrichten onder supervisie van een van de andere assistente of een van de dokters. Wij zijn weer blij dat we weer iemand hebben kunnen aantrekken en weer kunnen opleiden voor het mooie vak in onze dokterspraktijk. 

Website:

Zoals u merkt zijn we vrij actueel met het bijhouden van de website. Dus wilt u wat weten van ons, dan kunt u dat daar vinden. We varen op feedback. Dus heeft u op of aanmerkingen horen we graag terug hoe we dingen kunnen verbeteren. 

21/4 Dorpshuis:

Dokter Roozemond is wezen praten op het koffie-ochtendje in het dorpshuis. Dat was heel fijn. Zeker nieuwe gezichten gezien. Wat daar vooral besproken is hoe het nu gaat in de dokterspraktijk.

Reizigersvaccinatie:

We merken dat we nog steeds worden gebeld om advies te geven tav vaccinatie omtrent het reizen. Helaas kunnen wij u hierbij niet helpen. U zult hiervoor contact op moeten nemen met de GGD. Wij kunnen wel de vaccinaties toedienen, nadat u bijvoorbeeld het recept heeft gekregen van de GGD.
Hier de gegevens van de GGD: https://www.ggdreisvaccinaties.nl/, ook te vinden onder het kopje meer , dan informatie, dan ggdreisvaccinatie/advies

Medicatie problemen tav bezorgen, en kluis:

We merken vaker op de mensen die medicatie hebben via de Apotheek Gouda Noord. Dus gebruik maken van de kast/kluis. Helaas kunnen wij als daar problemen mee zijn u niet helpen. Als medicatie niet bezorgd is, vragen u wij eerst contact op te nemen met de Apotheek, omdat dit echt niet onder ons beheer valt.  Ook wij gaan met de apotheek bellen. Helaas kunnen wij ook niet meer doen. 

LSP/OPT-in:

Wij vragen vaak aan u over het LSP of u hiervoor toestemming wil geven  Er zitten 3 voordelen hieraan:
•    Artsen en apotheken in een andere regio of provincie kunnen de laatste belangrijke informatie over jou bekijken.
•    De meest recente informatie is altijd beschikbaar, als dat nodig is.
•    De informatie is gemakkelijk voor jouw zorgverleners beschikbaar en het zorgnetwerk is goed beveiligd..
Dus ons advies geef hier als u hier achter durft te staan toestemming voor. Als u contact zoekt met de Huisartsenpost kunnen ze bekijken wat wij wellicht al eerder met u hebben afgesproken. 

Wist u dat?

  • POH Marianne dat u daar ook zelf terecht kunt als u suikerziekte heeft, hart en vaatziekten of als u ouder bent en wat tips kan gebruiken. 
  • Als u plasklachten heeft het handig is om de urine voor 10:00 te brengen, dat we het liefst de eerste ochtend-urine hebben, om dat dan het onderzoek betrouwbaarder is. (bewaar hem evt in de koelkast, want langer dan 2 uur oud wordt het onderzoek onbetrouwbaar). Bij voorkeur in een officiële urinecontainer, op te halen bij de dokters-assistente.
  • Wij rijbewijskeuringen doen voor eigen patiënten, het handig is om van te voren naar de opticien te gaan als u bril al ouder is dan 2 jaar. Kosten 75 euro. 
Publicatiedatum: 05-05-2023