Nieuwsbrief Juli/Augustus, vakanties – Huisartsenpraktijk Goudse Rak – Gouderak
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Goudse Rak
Kranepoort 4 2831 AK
Gouderak

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Juli/Augustus, vakanties

Vakantie periode:

Bijna begint de vakantieperiode. Helaas is het dit jaar niet gelukt om alle dokters 100% te vervangen met waarnemers. Zoals in het nieuws is geweest, is er  helaas een te kort aan huisartsen. Dus we gaan ons best doen met het team om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Voor de actuele lijst van de vakanties van de huisartsen druk hier

Dokter van Vliet gaat op vakantie van 24 juni t/m 8 juli. Een aantal dagen zijn opgevangen door waarnemende huisartsen.

Dokter Roozemond gaat op vakantie van 9 juli t/m 30 juli
Op de maandagen zullen er waarnemende huisartsen zijn, om dokter Roozemond te vervangen.

Dokter van Vliet zal van 30 juli t/m 6 augustus weer een week op vakantie gaan.

Daarna zal dokter Oostendorp afsluiten met zijn vakantie van 5 augustus t/m 27 augustus.

Helaas zijn dus niet alle vakanties opgevuld met waarnemende huisartsen, dit betekent dat op sommige dagen er minder artsenbezetting is. We vragen uw begrip. Dit betrekt dat de assistente wellicht meer vragen zal stellen om te kijken wat spoed heeft en wat langer kan wachten. Daarnaast  zal de wachttijd wat langer zijn wanneer u bij ons op spreekuur kan. Excuses voor het ongemak.

Vakantie en medicijnen, vaccinaties:

Gaat u op vakantie en gebruikt u medicatie, laat u dan niet verrassen. Voor sommige medicijnen heeft u een verklaring nodig.

De informatie vindt u hier , daarnaast kunt u ook op de site van het CAK tav geneesmiddelen op reis, druk op deze link

Als u naar verre landen gaat, heeft u soms vaccinaties nodig, helaas bieden wij deze service niet meer op de praktijk, wij verwijzen u graag naar de GGD, voor de site druk hier.

Daarnaast let op dat u zichzelf goed insmeert tijdens de vakantie. Dat u een EHBO set meeneemt. Ook een teken-tang kan goed van pas komen.
Verzorg u zelf goed tijdens de vakantie, en het belangrijkste medicijn, is toch wel ga Genieten, met een hoofdletter G.

Als er wat is op vakantie, kunt u ook altijd op  thuisarts.nl kijken. Hier vindt u actuele en soms praktische tips tav bepaalde ziektebeelden.

Afspraak maken:

We merken nog steeds dat veel mensen moeten wennen als ze een afspraak maken dat er vragen gesteld worden. Vroeger hoefde dit niet altijd uitgebreid, omdat we echt wel genoeg ruimte hadden op het spreekuur. Helaas met schaarste van de plekjes, zullen de assistentes wat meer vragen stellen, dit is niet omdat ze irritant willen zijn. Dit doen ze om te kijken, welke  klachten/symptomen u heeft en op watvoor termijn u gezien moet worden. De assistente heeft ook beroepsgeheim. U helpt ons, maar ook uzelf om de vragen goed te beantwoorden, want de assistente, zal laagdrempelig met de artsen overleggen als ze twijfelt. We snappen dat het soms vervelend is, maar het is om u beter van dienst te zijn.
Daarnaast geeft de assistente ook advies, weet dat dit altijd in medeweten en in overleg gaat met een arts.

Urine inleveren:

Als u plasklachten heeft kunt u, uw urine zonder afspraak inleveren bij de assistente. Het liefst een gewassen ochtendurine of een midstream urine. Met dit warme weer is het verstandig om binnen het uur het naar de praktijk, lukt dit niet dan in koelkast bewaren.

Hier nog tips:

Als u uw urine na wilt laten kijken, kunt u een potje met uw urine op de praktijk afgeven. Urine liefst ochtendurine, niet ouder dan 2 uur en anders bewaard in de koelkast, het potje voorzien van opvangdatum/tijd en uw naam/geboortedatum. Wij zullen u vragen een vragenlijst in te vullen en u kunt dezelfde dag bellen voor de uitslag en zo nodig de behandeling.

Bij het opvangen van urine gaat het om schone urine (gewassen schaamstreek) en het middelste gedeelte van de urine. Vang de urine op in een schoon urinepotje.

Medicatie bestellen:

U kunt u medicijnen bestellen middels mail, via de receptenlijn, etiketten inleveren via de postbus/assistente of online. Indien het een herhaalrecept is kan het 2 werkdagen duren voordat de apotheek dit medicijn levert. Indien u na bestellen na 2 werkdagen geen bericht krijgt van de apotheek. Wilt u dan eerst contact opnemen met de apotheek, momenteel zijn er veel medicijnen niet leverbaar, waardoor er soms vertraging in de bestelling zit, is dat de verklaring van dat het later geleverd wordt.

 

Publicatiedatum: 23-06-2023