Nieuwsbrief Huisartsenpraktijk Goudserak 2022 jan/febr/mrt 2022 – Huisartsenpraktijk Goudse Rak – Gouderak
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Goudse Rak
Kranepoort 4 2831 AK
Gouderak

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Huisartsenpraktijk Goudserak 2022 jan/febr/mrt 2022

Wijzigingen in 2022:

Allereerst willen wij u allen een gezond en gelukkig 2022 toewensen.  

In 2022 zijn er een aantal wijzigingen in het huisartsen-rooster en assistenten-rooster.

Zoals reeds eerder beschreven is dokter Brouwer gestopt met het huisartsenvak. Echter zult u hem nog zien lopen omdat hij als specialist ouderen-geneeskunde de Herbergier blijft bezoeken en onze vraag-baak blijft voor de ouderen.

Sinds vorig jaar is de praktijk een maatschap van dokter Oostendorp en dokter Roozemond. Zijn er zaken die u graag anders wenst t.a.v. praktijkvoering, -benadering, of andere zaken, dan kunt u dit bij een van hen bespreken. Heel graag zelfs, want zo kunnen wij alleen nog maar betere zorg leveren. 

Zoals u reeds in de krant heeft gelezen wordt het steeds drukker in de huisartsenpraktijk, vandaar dat dokter van Vliet bij ons haar uren uitbreidt.

Het huisartsen-rooster komt er als volgt uit te zien:

 • Dokter Oostendorp werkt op maandag, dinsdagochtend, woensdagochtend, donderdag
 • Dokter Roozemond werkt op maandag, woensdag-ochtend, donderdagochtend, vrijdag
 • Dokter v. Vliet werkt op dinsdag, woensdag, vrijdag. 

Het assistenten-rooster:

 • Anita: maandag, woensdag, vrijdag
 • Gerdineke: maandag en donderdag
 • Marina: dinsdag, donderdagochtend, vrijdag
 • Julia: alle werkdagen

Corona-vaccinatie:
Op 8 januari (9:00-13:00) komt de GGD voor de 1ste of 2de corona-vaccinatie in onze praktijk. Als u  toch graag een corona-vaccinatie zou willen kunt, kunt u dit dus op 8 januari doen. Wel moet u zich van te voren hiervoor opgeven. Dit kan tot 7 januari 14:00 bij de assistente, per mail (assistente@goudserak.nl) of per telefoon. Het gaat niet om de 3de vaccinatie (Booster-prik).

Er zijn veel vragen omtrent het vaccineren van corona en ook voor ons is het niet altijd duidelijk. Het beste kunt u bellen naar de GGD. Zij kunnen u meestal wel duidelijke informatie geven.

Corona-klachten/luchtwegspreekuur:
Zoals u inmiddels al reeds bijna 2 jaar gewend bent, vragen wij als u langs wil komen u klacht uit. Maar daarnaast ook of u “corona-gerelateerde” klachten heeft. Dit is echt niet om lastig te zijn, dit om de veiligheid van de kwetsbare patiënten in de praktijk de waarborgen. We gaan u zeker zien, echter u wordt alleen via de oude-ingang naar binnengeleid  en in de “covid” kamer gezien. We hopen dat u hier eerlijk over bent, want dit is echt in belang van ieder zijn gezondheid.

POH -GGZ stagaire:
Per januari hebben komt er een “stagiaire” POH GGZ in onze praktijk werken. Het betreft Jolanda Padding.
Stagiaire is wellicht niet een goede term, ze heeft al veel ervaring omtrent “psychologische/psychische” begeleiding. Echter de POH functie is nieuw. We hopen dat ze bij ons een fijne stage heeft.

Rijbewijs-keuringen:
Dokter Brouwer verzorgde altijd de Rijbewijs-keuringen, hier stopt hij ook mee. Dokter Van Vliet en dokter Roozemond zullen de rijbewijs-keuringen oppakken voor eigen patiënten (alleen het “gewone” rijbewijs, dus geen vrachtwagenkeuringen). De kosten voor de keuring bedraagt 75 euro, u kunt dit pinnen of contact betalen.

Wist u dat?

 • Dokter  Roozemond beiden spiralen plaatsen? Dus wilt u een spiraaltje of moet u deze vervangen, dan kunt u bij hen een afspraak maken. 
 • Als u plas-klachten heeft het handig is om de urine voor 10:00 te brengen, dat we het liefst de eerste ochtendurine hebben, om dat dan het onderzoek betrouwbaarder is. (bewaar deze evt in de koelkast, want langer dan 2 uur oud wordt het onderzoek onbetrouwbaar)
 • Dat u uw afspraken online kunt maken voor alle artsen? Als het druk aan de telefoon is, als u geen urgente klacht  en “corona”-gerelateerde klachten heeft u deze dan zelf kunt maken. 
 • Als u van verzekering veranderd bent dit handig is om door te geven aan de huisartsenpraktijk? Dat dit namelijk ons hee veel werk scheelt.
Publicatiedatum: 03-01-2022