Nieuwsbrief Huisartsenpraktijk Goudse Rak 2.0 Maart/April/Mei 2021 – Huisartsenpraktijk Goudse Rak – Gouderak
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Goudse Rak
Kranepoort 4 2831 AK
Gouderak

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Huisartsenpraktijk Goudse Rak 2.0 Maart/April/Mei 2021

Corona-vaccinatie:

Wanneer, hoe, en wie er door ons gevaccineerd worden is nog steeds niet helemaal bekend. We weten dat we binnenkort de 63 en 64 jarige gaan vaccineren. Daarnaast mensen met het syndroom van Down en mensen met een BMI > 40. De mensen vanaf 80 jaar hebben een oproep gekregen van de GGD. Wij adviseren nog steeds wanneer u een oproep krijgt via de GGD om daar uw vaccinatie te halen. Zoals u merkt is de precieze gang van zaken nog niet duidelijk. Daarnaast wordt dit  telkens bijgesteld. Als we mogen vaccineren krijgen we maar een beperkt aantal vaccins. Dus wilt u tijdig uw vaccin krijgen en heeft u een oproep van de GGD, dan is het verstandig u daar te laten vaccineren. Wij hebben geen invloed over de wijze van vaccineren, dit wordt  landelijk georganiseerd.

Update ziekte Nelly en bedankje namens Nelly:

Nelly is nog steeds bezig met de chemotherapie, het heeft tot nu toe een gewenst resultaat.  Zij heeft een berichtje voor u als patiënt:

Beste patiënten,

Bij deze wil ik iedereen van harte bedanken voor de mooie kaarten, echt hartverwarmend en bemoedigend.
Van mijn kant wens ik u allemaal een goede gezondheid toe. Nogmaals hartelijk dank. 

Nelly 

Afspraak maken:

Zoals u wellicht de laatste tijd heeft gemerkt stellen  de assistentes meer vragen wanneer u een afspraak maakt. Dit is niet om lastig te zijn, maar vooral om in te schatten wanneer u gezien moet worden, duur van consult en ook om in te schatten of het spoedeisend is.
De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Apotheek en brievenbus:

Sinds begin dit jaar bezorgt de apotheek alle medicijnen, dit omdat de afstand in de praktijk niet gewaarborgd kan worden met de corona-maatregelen.
Binnenkort heeft de apotheek een nieuwe methode van afhalen, namelijk een afhaalautomaat bij de oude ingang. Voor meer informatie verwijzen we naar de nieuwsbrief van de apotheek.
Hiermee komt de brievenbus aan de “oude-zijde” te vervallen. Op dit moment raden wij u aan om uw recepten bij de assistenten af te geven omdat de brievenbus weg is. We hopen dat de brievenbussen aan de “nieuwe” zijde van het “Boumanhuis”, snel worden geplaatst.

Controle Suikerziekte (Diabetes Mellitus):

Door de corona merken we dat de controles t.a.v. suikerziekte wat zijn verzaakt. We zijn druk bezig om iedereen weer netjes in beeld te krijgen. Graag willen wij u vragen (indien u niet in het ziekenhuis voor uw suikerziekte onder controle bent),  de controles weer op te pakken bij de praktijk-ondersteuner Marjon of bij assistente Anita.
Mocht u dit lezen en denken ik kwam altijd in het ziekenhuis maar door de corona is dit misgelopen of gebeurd het niet, bel ons dan ook gerust op, ook dan gaan we kijken hoe dit opgepakt kan worden.

 

Wist u dat?

  • Bent u 60 jaar of ouder en komen er  hart- en vaat-ziekten in de familie voor?  Maak dan een afspraak bij de dokter/assistent om uw risico profiel t.a.v. hart- en vaatziekte in kaart te brengen.
  • Als u plasklachten heeft het handig is om de urine voor 10:00 te brengen, dat we het liefst de eerste ochtend-urine hebben, om dat dan het onderzoek betrouwbaarder is. (bewaar deze evt in de koelkast, want langer dan 2 uur oud wordt het onderzoek onbetrouwbaar). Bij voorkeur in een officiële urinecontainer, op te halen bij de dokters-assistente
  • Dat u uw afspraken online kunt maken voor alle artsen? Als het druk aan de telefoon is, als u geen urgente klacht  en geen “corona”-gerelateerde klachten heeft u deze dan zelf online kunt maken.

Klik hier voor pdf-formaat van de nieuwsbrief.

Publicatiedatum: 15-03-2021