Nieuwsbrief Huisartsenpraktijk Goudse Rak 2.0 juli/augustus/september 2021 – Huisartsenpraktijk Goudse Rak – Gouderak
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Goudse Rak
Kranepoort 4 2831 AK
Gouderak

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Huisartsenpraktijk Goudse Rak 2.0 juli/augustus/september 2021

Corona-vaccinatie:

Inmiddels wordt er van alle kanten druk gevaccineerd voor corona.  Inmiddels hebben wij de selectie (1956 t/m 1960 en mensen met een medische indicatie ) die we moesten vaccineren vanuit de overheid, gevaccineerd met Astra Zeneca. We kijken terug naar een goedlopend proces.  Op 17 juli is ons laatste vaccinatiemoment op de praktijk.  De gegevens als u dat heeft aangegeven worden doorgegeven aan het RIVM. 

Vaccinatiebewijs

Het vaccinatiebewijs voor reizen of toegang tot een evenement/binnenlocatie, kunt u ophalen op: de website Coronacheck.nl of  via de app CoronaCheck.
U kunt daar zelf direct een vaccinatiebewijs ophalen.
Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u volledig bent gevaccineerd door onze huisartsenpraktijk, kunnen wij u helpen. U kunt dan een email sturen naar assistente@goudserak.nl
Kijk op  rijksoverheid.nl voor meer informatie omtrent het verkrijgen van het vaccinatiebewijs. 

Bezetting Assistentes:

Helaas hebben we te horen gekregen dat Nelly niet kan terugkeren in de praktijk. Dat is heel erg vervelend nieuws. De gezondheidstoestand van Nelly is momenteel stabiel.
Vanaf juni zal Marine Glas ons assistenten team komen versterken.Haar werkdagen zijn maandag, donderdagochtend en vrijdag.
In juni hebben we afscheid genomen van onze vaste invalkracht Marleen. Dankbaar waren we dat Marleen in tijden van nood ons gelijk deskundig wilden helpen, onwijs bedankt Marleen.
In juli gaan we helaas afscheid nemen van Milena. Milena heeft haar stage als doktersassistente afgerond en gaat helaas onze praktijk verlaten. Wij wensen Milena heel veel succes met haar toekomst bij het werken in de slagerij. Mogelijk zal ze in de zomermaanden nog af en toe invallen.

Afspraak maken:

Zoals u wellicht de laatste tijd heeft gemerkt stellen  de assistentes meer vragen wanneer u een afspraak maakt. Dit is niet om lastig te zijn, maar vooral om in te schatten wanneer u gezien moet worden, duur van consult en ook om in te schatten of het spoedeisend is.  De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan. 

Bloedprikken:

Vanaf 25 mei moet u een afspraak maken om bloed te prikken. Dit kan telefonisch 0182-757231 of via de website https://bloedprikken.ghz.nl/ (link via praktijkwebsite: www.goudserak.nl, praktijkinformatie, bloedafname).

Zomervakantie:

In deze nieuwsbrief willen wij alvast onze zomervakanties aankondigen, de dokter zal van deze periode afwezig zijn.
In volgorde van afwezigheid:
Dokter Roozemond-de Zeeuw 19 juli t/m 8 augustus.
Dokter  v Vliet: 26 juli t/m 14 augustus.
Dokter Oostendorp 9 augustus t/m 20 augustus.
Tijdens de vakanties zal altijd een van de vaste artsen aanwezig zijn, daarnaast zullen enkele dagen in de vakantie opgevuld worden door vakantie-waarnemers: dokter van Sluis en dokter Hofland.

Vernieuwde Website:

Per mei is de lay-out veranderd van de website. We waren zelf zeer tevreden over de oude website, helaas moesten we vanuit de provider mee veranderen.
Het is even wennen. Heeft u tips, op/aanmerkingen geef ze alstublieft aan ons door, want u bent immers de gebruiker. U kunt ze persoonlijk aan ons doorgeven maar mailen mag ook naar assistente@goudserak.nl

Mailen: 

We merken dat steeds meer mensen ons mailen Wij willen jullie er op attenderen als jullie naar assistente@goudserak mailen dat dit niet beveiligd is. Dus gaat het om persoonlijke  vertrouwelijke informatie, doe dit dan via het kopje berichten in de patiënten-omgeving. Dit is wel beveiligd! 

Wist u dat?

  • Bent u 60 jaar of ouder en komen er  hart- en vaat-ziekten in de familie voor?  Maak dan een afspraak bij de dokter/assistent om uw risico profiel t.a.v. hart- en vaatziekte in kaart te brengen. 
  • Als u plasklachten heeft het handig is om de urine voor 10:00 te brengen, dat we het liefst de eerste ochtend-urine hebben, om dat dan het onderzoek betrouwbaarder is. (bewaar deze evt in de koelkast, want langer dan 2 uur oud wordt het onderzoek onbetrouwbaar). Bij voorkeur in een officiële urinecontainer, op te halen bij de dokters-assistente.
  • Dat u uw afspraken online kunt maken voor alle artsen? Als het druk aan de telefoon is, als u geen urgente klacht  en geen “corona”-gerelateerde klachten heeft u deze dan zelf online kunt maken.
Publicatiedatum: 13-07-2021